Hoe maak ik mijn WordPress site sneller 2018 – Check it Media Blog

Hoe maak ik mijn WordPress site sneller?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hoe maak ik mijn WordPress site sneller?

Dat is natuurlijk je vraag “Hoe maak ik mijn WordPress site sneller?” als je voor het eerst je website live zet en je merkt dat deze toch wel langzaam is.

In deze blog behandel ik aantal plugins die de snelheid kunnen verhogen en die je beter laten scoren in zowel de bekende websites:

Pingdom

GT metrix

Google insights

Voordat ik dieper in de plugins duik en je vertel welke plugins geschikt zijn om je website snelheid te verhogen zal ik je eerst een hele goed tip doen. Ik hoor van klanten en mensen om mijn heen van “Ik heb een cache plugin geinstalleerd maar de site vind ik niet sneller geworden”.

Als ik dan de website testen zowel met de bovenstaande websites en zowel in verschillende browsers. Conclusie is 9 van de 10 keer is de de snelheid zeker omhoog gegaan.

Maar wat blijkt nu de meeste plugins geven niet de goede snelheid weer als je nog ingelogd bent op je WordPress website. Ook al ben je niet meer in de backend kijk maar eens op de voorpagina/frontend van je website zie je daar de WordPress balk bovenaan dan betekent dit dat je nog bent ingelogd. Log uit en sluit even je browser of  leeg de cache even en ga dan eerst zelf even testen je zult het zeker al merken en test het dan via de sites hierboven en dan zul je zien de website is zeker sneller geworden.

Een snelle website is ook beter voor de vindbaarheid.

Oke nu we dit hebben gehad en je dus een beetje beter begrijpt hoe je dit dus correct kunt testen laten we even in de plugins duiken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Comet Cache:

 

Hoe maak ik mijn WordPress site sneller 2018 - Check it Media Blog

Na het testen van veel plugins die de snelheid verhogen van je WordPress website is deze tot nu toe altijd stabiel gebleven. Het is zo ongeveer de enige plugin die geen enkele website van mij gebroken heeft en hij is super makkelijk in te stellen. Er staan veel opties maar je hoeft alleen maar op de gele knop te drukken en dat is het eigenlijk.

Dit is een cache plugin die ook de cache leeg gooit altijd je bv een bericht plaats. Je krijgt dan een melding dat de cache gewist wordt, je moet dus direct een verandering die je hebt aangebracht op de website direct kunnen zien. Wat ook handig is dat er bovenin een bezem staat met clear cache zo kun je deze dus snel me 1 druk op de knop leeg maken. Deze plugin is super simpel.

Enable comet cache

De plugin wordt ook nog steeds geupdate op moment van schrijven is dit 1 maand geleden nog gebeurd, en met meer dan 60 duizend! actieve installaties is dit een zeer populaire en goede plugin en gratis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]JS & CSS Optimizer:

 

Js & Css opzimizer

Dit is niet een super bekende plugin maar heeft toch over de 10 duizend actieve installaties. het optimaliseer de diverse scripts die draaien en maken er 1 geheel van. Deze werkt erg goed in combinatie met de comet cache plugin.

Let wel even op want er zijn bv 2 opties voor het minifyen van javascript test even uit welke geschikt is voor je website en kijk of de website niet gebroken is. Ik maak eigenlijk altijd gebruik van de Minify by Steve Clay.

js css screenshot

In principe is dit een simpele plugin die in combi prima werkt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Let wel op niet alleen goede plugins maken je site sneller maar het is dus een combinatie van factoren.

01) Goed thema – Vaak een bekend thema die ook nog wordt onderhouden en dus regelmatig wordt geupdate.

02) Houd de plugins beperkt tot wat je echt nodig hebt en dus echt gebruikt.

03) Een goede hosting  zie ook mijn andere blog hierover.

Goede hosting provider

Ik hoop dat ik je vraag Hoe maak ik mijn WordPress site sneller heb kunnen beantwoorden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Related articles...