Clef Two-Factor Authentication

Clef-two-factor-CheckitMedia

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Veilig inloggen op je WP Backend.

Two Factor Authenticatie wat is dat? het is een stapje extra ten opzichte van je huidige login. Het is een extra beveiliging is tegen kwaadwillende personen en bots.

Lijkt simpel maar zo kun je veilig inloggen op je backend jij alleen en niemand anders. Het werkt op alle moderne browsers Firefox Internet explorer en natuurlijk Google Chrome  een paar waarop het zeker zal doen.

 

CLEF

Een populaire Two-Factor Authentication is CLEF deze plugin heeft een zeer unieke manier van inloggen door middel van de clef wave. Je stelt alles in bijvoorbeeld op je telefoon en dan kun je overal inloggen, je zet de CLEFF APP op bijvoorbeeld je mobiel/tablet en dan houd je je telefoon voor de wave en dan geef je de unieke code in die je hebt ingesteld bij de setup en voila je bent ingelogd. Er gaat dan ook een tijd lopen dan kun je precies zien hoe lang je bent ingelogd en als de app een tijd lang geen activiteit waarneemt zal die automatische voor de veiligheid uitloggen.

Je kunt ook via de plugin alle wachtwoorden uitschakelen en dat je alleen met Clef kunt inloggen, soms lijkt er een bugje te zijn en schakeld dit aan of uit terwijl je dit niet wilt maar dat is maar bij mij een paar keer voorgekomen keer of 3 in 12 maanden tijd.

In combinatie met de Captcha Plugin By BestWebsoft heb je een goede beveiligde login voor je WordPress website. Je kunt ook de Badge toevoegen op je site zodat men ziet dat je site beveiligd wordt door Cleff.

 

Voordelen:

GRATIS!! inmiddels al een heel groot voordeel wie wil dat nu niet zon goede plugin die niks kost. Bijdrage leveren aan de makers kan altijd natuurlijk, de badge toevoegen op je site is ook al een ondersteuning zoals ze zelf al zeggen in de plugin.

 

Nadelen:

Ik persoonlijk heb er geen kunnen ontdekken ja behalve het bugje hierboven al besproken.

 

Eindwoord:

Met regelmatige updates en met meer dan 1 miljoen actieve installaties kun je wel zeggen dat het een zeer goede en betrouwbare plugin is die zeker helpt je website te beveiligen. Let wel op niks is 100% veilig natuurlijk installeer daarom ook altijd een beveiligings plugin met een firewall, mijn favoriet op dit moment is All In One WP Security ik zal hier binnenkort ook een stukje over schrijven.

Ik zeg doe er je voordeel mee!

Clef beeindig zijn diensten in juni 2017.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]