Favicon by RealfaviconGenerator

Realfavicon-CheckitMedia

Wat is een Favicon?

Een favicon is een kleine foto/pictogram boven bij je adressenbalk. Een favicon heeft de afmetingen 16×16, 32×32 of 64×64 pixels, en bevat 16 kleuren. Meestal is dit het logo of een letter in elk geval iets dat men herkent dat het jou website is. Alle recente browsers zullen allemaal het favicon laten zien en dan bedoel ik browsers zoals Firefox Internet explorer en natuurlijk Google Chrome. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer maar even om aan te geven de bekenste browsers in willekeurige volgorde.

 

Het nut van een Favicon.

Het staat professioneel en het maakt een goede indruk als men op je website komt. Men kan dan zien dat je goed bezig bent met je website en dat je wilt dat deze goed en netjes over komt.

Hier een paar screenshots met het favicon in actie. Deze heb ik gebruikt voor mijn klanten.

Chalet-italie-favicon-CheckitMediaPhenix-favicon-CheckitMedia

Bij Chalet-Italie heb ik op aanvraag van de klant de vlag van italie gepakt, maar bij phenix heb ik gewoon het logo van Phenix gepakt die zich prima leende voor een favicon.

 

RealFaviconGenerator:

WordPress is een geweldig systeem en werkt bijna altijd ook feilloos maar soms heeft het van die rare dingen, of het is een bugje of het theme heeft een klein conflict dat dan beide niet goed samenwerken. Zo ook heb ik ondervonden met het plaatsen van een favicon. Je kunt eigenlijk (bijna) altijd een favicon plaatsen door middel van de WordPress Customizer maar soms ondervind ik hier problemen mee na een tijd verdwijnt het favicon of het werkt gewoon niet zo lekker. Hier komt dan de volgende WordPress plugin in beeld The RealFaviconGenerator dit is een geweldige plugin die lekker simpel is en bovendien GRATIS.

De plugin is super licht voor je website en zal dus de snelheid niet aantasten. Hier een screenshot van hoe het uiteindelijke resultaat is.

Favicongenerator-screenshot-CheckitMedia

Ik zeg doe er je voordeel mee!