Hosting goed of slecht? hoe vind ik goede hosting voor mijn site?

Hosting-CheckitMedia-blog

Een goede Hosting provider maakt onderscheid.

Het vinden van een goede provider kan een tijdrovend klusje zijn. Je zult online altijd goede en slechte recensies vinden over ieder bedrijf. Er zijn in mijn ogen altijd een aantal criteria waaraan een goede hosting provider moet voldoen. Ik zal je hierbij dan ook de punten opnoemen die ik belangrijk vind en waarbij je zeker een website met het WordPress systeem op kunt zetten. Ook al heb je geen goede technische kennis, als je deze punten doorneemt en je provider heeft deze ben je er eigenlijk zeker van dat je in elk geval je website kunt opzetten zoals jij voor ogen hebt.

 

Wat is er minimaal nodig (criteria) voor een goede hosting provider:

De meeste providers bieden al ruim voldoende ruimte aan om een fatsoenlijke website te draaien. Als je met WordPress werkt zul je merken dat een kale wordpress installatie nog minder dan 100 mb in beslag neemt. Maar dan heb je de kale installatie.

 • 500 mb ( hier kun je wordpress op installeren en je site bouwen met redelijk wat paginas en afbeeldingen en tekst)
 • Dataverkeer (dat is verschillend wat is het voor een website en ook verschillend per provider, veel bieden al een pakket aan met onbeperkt verkeer let wel op de FUP )
 • MySQL (database, de basis van wordpress het hart zogezegd, maar dat is eigenlijk bij ieder inbegrepen)
 • Installatron  ( hiermee kun je wordpress of een andere applicatie met 1 druk op de knop installeren, wat is installatron? )
 • Backups ( Ook bijna bij iedere provider tegenwoordig geregeld let wel op kan verschillen per pakket)
 • Software (let goed op dat de provider regelmatig update naar de laatste versies van bv PHP )
 • Klantenservice (goede hosting is belangrijk maar goede service ook, ook al is men niet bereikbaar via telefoon via email of een live chat kan het ook erg goed zijn)
 • Kennis ( technische kennis is erg belangrijk als je hosting hoe goed ook dit niet heeft tja moet ik nog meer zeggen)

 

 

Vriendelijk hosting met hart voor de klant:

Elk bedrijf dat tegenwoordig bezig is met een goed product in de markt zetten zal je dan ook vaak vriendelijk te woord staan, hoe maakt niks uit telefoon/email/ticket systeem/live chat. Ik zeg je nu geloof mij je hebt deze vriendelijkheid ook nodig want geloof mij geen enkele provider is probleem vrij iedereen heeft wel een keer downtime of ddos aanvallen. Ik heb ook vaak klanten doorgestuurd naar bijvoorbeeld Mijndomein een groot en bekend hosting bedrijf en nog steeds in mijn ogen vriendelijk met aardig goede kennis maar ze lopen wel iets achter met de software, ik bedoel elk bedrijf heeft wel wat.

 

 

De prijs bekijk je eigen portomonee goed:

Er zijn vele hosting bedrijven met diverse pakketten let dus goed op de mogelijkheden die ik hierboven heb beschreven. Ze zeggen vaak goedkoop is vaak duurkoop dat is niet altijd waar is mijn mening, tegenwoordig moet je bijna wel een goed product in de markt zetten andere krijg je vanzelf te maken met negatieve reacties online en dat wil niemand. Je kunt vaak ook de diverse vergelijkings/review websites bekijken waarop je dus met een blik kunt zien hoe goed de hosting provider is. Ik kan niet in je portomonee kijken en ik kan dan ook niet zeggen kies hiervoor of hiervoor, probeer goed naar de punten te kijken dus ik opnoem en kijk dan naar de prijs. Er zijn al pakketten van een paar cent per maand tot vele euro’s per maand.

 

Review websites:

 

Het beste hosting bedrijf van de wereld:

Daar kan ik je helaas geen antwoord opgeven. Wat ik je wel kan meegeven zijn een paar goede providers waar ik en ervaring mee heb of waarvan ik weet dat ze goed zijn.

 • Vimexx  (niet duur – goede support zowel via ticket/email en live chat )
 • Mijndomein (niet duur – goede support )  (wel wat veroudere software maar zijn ze mee bezig – weinig keuze pakketten)
 • Yourhosting (niet duur – goede support )
 • Xynta (niet duur – goede support )

 

 

Reviews over bovenstaande providers:

 

Eindwoord:

Ik hoop dat ik je hiermee een stukje op weg heb kunnen helpen in je zoektocht naar de juiste hosting provider. Ik wil je nog meegeven logische verstand en onderbuik gevoel, lijkt het te mooi om waar te zijn of je hebt een raar onderbuik gevoel doet het dan niet. Kijk of de website er goed uitziet verzamel gegevens van de provider en vraag eventueel andere mensen. Bekijk wat het beste is voor jezelf en je eigen website die je wilt opzetten.

 

Ik zeg doe er je voordeel mee!