Structuur in je website zeer belangrijk.

Structuur-website-CheckitMedia-blog

Structuur is de basis van elke website

De basis van een website is hoe bouw je deze op, vaak heb jezelf al enig idee maar zal de webdesigner je zeker helpen met tips en adviezen over hoe dit beter kan. Ik zal hier enkele basis dingen beschrijven waar je over na kunt denken en die zeker relevant zijn voor bijna elke website.

 

Indeling van een website anno 2017

 

  • Contact informatie, steeds meer zie je deze bovenaan de website verschijnen soms het hele adres, maar in de meeste gevallen zie je het email adres en telefoonnummer. De mens is lui en wil dus eigenlijk direct zien wat die gegevens zijn want ze willen eigenlijk niet doorklikken naar een contact pagina. Het ligt ook aan het type website is het een bedrijf of particulier.

 

  • Menu indeling, Mijn mening is dat je altijd een Home knop moet plaatsen er zijn namelijk genoeg mensen die niet weten dat het logo op een website hetzelfde doet dus terug naar de homepagina. Soms ben ik zelf wel eens aan het zoeken naar de home knop. De meeste logische plaats voor de home knop is aan de linkerkant van het menu als je een normaal menu hebt anders plaats je deze aan de bovenkant. Op de laatste plaats zet je altijd een Contact knop dit is het einde van het menu een contact pagina is geen overbodige luxe hier staat toch net wat meer op en vaak ook een google maps. Plaatst belangrijke paginas  vooraan de minder belangrijke paginas daar achter.

 

  • Foto of slider, vaak zie je deze onder het menu, onderzoek wijst uit dat een slider eigenlijk geen effect heeft tenminste men bekijkt de eerste slide maar daarna de rest eigenlijk niet meer. Een grote foto van bijvoorbeeld de buitenkant van je bedrijf of deel van je hobby of misschien wel een doodgewone koffiemok heeft net zoveel effect. Zet in je slider of foto eigenlijk direct wat je kunt vinden op je website of wat je verkoopt men wil niet de hele website doorzoeken.

 

  • Foto van jezelf of team, Ook zeer belangrijk zet op de website een foto van jezelf of van je team, men wil graag zien met wie ze te maken hebben en het staat ook professioneel. Breng hier ook structuur in, dus vaak in een team directeur eerst enzovoort.

 

  • Kruimelpad, gebruik als het mogelijk is een kruimelpad. Een kruimelpad toont het pad vanaf de homepagina tot de pagina die de bezoeker op dat moment bekijkt. Het toont dus alle niveaus in de structuur van de website. 

 

  • Logo, heb je een logo gebruik deze dan bovenaan bij het menu is een goede plek met ziet meteen deel van je huisstijl en het staat professioneel.

 

  • Diensten, als je diensten aanbiedt leg deze dan goed en duidelijk uit gebruik geen vage teksten of termen die niemand begrijpt.

 

Ook belangrijk voor je website

 

 

Website laten maken

 

Je wilt een website? neem dan eens contact op met mij ik help je graag met een mooie maar bovenal een goede website.